Военни подразделения от Беларус се завърнаха  у дома от Русия,

...
Военни подразделения от Беларус се завърнаха  у дома от Русия,
Коментари Харесай

Беларус завърши обучение за работа с руски тактически ядрени ракетни системи

Военни подразделения от Беларус се завърнаха  вкъщи от Русия, където се образоваха по какъв начин да употребяват тактическата ракетна система „ Искандер “ за изстрелване на нуклеарни оръжия, заяви министерството на защитата в Минск, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съобщението беше направено точни 4 седмици, откакто съветският президент Владимир Путин сподели, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус, изпращайки сигнален сигнал към НАТО по отношение на военната му поддръжка за Украйна.

В началото на февруари Беларус сподели, че въоръжените й сили са почнали самостоятелно ръководство на мобилните управляеми ракетни системи, които Русия към този момент беше предоставила.

Но когато на 4 април военните подразделения бяха изпратени за спомагателна подготовка в Русия, Минск даде да се разбере, че образованието им ще включва „ поддръжка и потребление на тактически нуклеарни бойни глави на защитната ракетна система „ Искандер “.

Тези подразделения се завърнаха през днешния ден в Беларус, посочи отбранителното ведомство в „ Телеграм “. Русия не е оповестила явен график за прекачване на тактически нуклеарни оръжия в Беларус, само че Путин сподели, че построяването на силози за съхраняването им би трябвало да завърши до началото на юли.

Това ще бъде първото разполагане на част от съветския нуклеарен боеприпас отвън границите на страната след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР